Energie besparen met je interieur

Energie besparen met je interieur   De laatste tijd ben..

Energie besparen met je interieur

Energie besparen met je interieur

 

De laatste tijd ben ik erg bezig met manieren om energie te besparen. Nu het koud wordt gaat de verwarming natuurlijk aan. Deze warmte wil ik niet zomaar weer kwijt. Daarom heb ik radiatorfolie achter de verwarming geplakt, zodat de warmte terug de kamer in kaatst. Ook heb ik kieren afgedicht met tochtbanden en strips en heb ik een borstel voor de brievenbus geplaatst. De kou komt in ieder geval niet meer binnen! Natuurlijk zijn er meer manieren om energie te besparen. Daarom ben ik het internet op gegaan om wat tips op te doen en deze tips wil ik graag met jullie delen.

 

Op de website van UnitedConsumers vond ik vele tips om energie te besparen. Wist je dat je energie kunt besparen door een aantal aanpassingen in je interieur? Zo heeft de kleur van je muren invloed op de hoeveelheid licht in de kamer. Het klinkt misschien gek maar het is echt waar. Een donkere muur absorbeert het licht van de lampen in de kamer, waardoor je ’s avonds veel lampen aan moet zetten. Een lichte muur zorgt er juist voor dat het licht als het ware terugkaatst, waardoor je eenvoudig met een paar lampen minder kunt doen. En als je de gloeilampen vervangt voor ledlampen ben je helemaal goed bezig.

 

Ook gordijnen hebben invloed op de warmte in de kamer. Sowieso is het beter om ’s avonds de gordijnen te sluiten, zodat de kou buiten blijft. Zorg ervoor dat de gordijnen niet voor de verwarming hangen, omdat de warmte dan niet goed de kamer in kan. Ben je van plan nieuwe gordijnen aan te schaffen, denk dan vooral eens na over gordijnen met verduistering. Deze binnenstof werkt isolerend, zodat de kou van buiten niet naar binnen kan en de warmte van binnen niet naar buiten. Zo kun je eenvoudig energie besparen!