Slotenmaker: ander beroep dan voorheen

De tijd dat een slotenmaker nog sloten maakte, ligt ver..

Slotenmaker: ander beroep dan voorheen

Lock and key

De tijd dat een slotenmaker nog sloten maakte, ligt ver achter ons. Sterker nog: hij repareert ze niet eens meer. Maar als een slotenmaker geen sloten meer maakt, wat doet hij dan wél?

 

Sleutels kopiëren

Na verlies even snel een sleutel laten namaken wordt tegenwoordig steeds lastiger. Voor de nieuwste generaties gepatenteerde (deur)sloten is het nodig dat je in het bezit bent van een certificaat. Zonder dat certificaat zal de slotenmaker geen duplicaat mogen maken. Doet hij dat wel, dan maakt hij zich zelfs schuldig aan een strafbaar feit. Natuurlijk zijn er nog steeds cilindersloten in de handel waarvan de sleutel door iedere slotenmaker gekopieerd kan worden.

politiekeurmerk

Hulp bij buitensluiting

Uiteindelijk overkomt het ons allemaal een keer: je trekt de deur achter je dicht terwijl de sleutel nog in huis ligt. Wanneer je in Hoofddorp woont, kan je de site slotenmakershoofddorp.nl onder je favorieten zetten. Deze slotenmaker biedt dan uitkomst. Met tal van trucjes weet hij doorgaans het slot wel open te krijgen. Uiteraard dient de slotenmaker zich er eerst van te vergewissen dat jij de werkelijke bewoner bent!

Keyhole

Beveiligingsadvies

De huidige generatie slotenmakers zijn feitelijk allround beveiligingsadviseurs. Wie zijn huis tegen inbraak wil beveiligen wendt zich tot een slotenmaker. Die voorziet je van een goed advies en uiteraard installeert hij ook het nieuwe hang- en sluitwerk.

 

Dus nu snap je waarom je voor een slotenmaker kiest. Het is altijd handig om een telefoon nummer van een slotenmaker in je contacten te hebben. Je weet immers nooit of je hem nodig hebt.


Tags :