Een machine die alles kan: de wasdroogcombinatie

Een wasdroogcombinatie wast en droogt de was in een lang..

Een machine die alles kan: de wasdroogcombinatie

Een wasdroogcombinatie wast en droogt de was in een lang programma. Wassen doet hij net zo goed als een gewone, losse wasmachine. Maar drogen wel wat minder. Vergeleken met een losse droger komt de was er minder droog uit. Maar de droogprestaties verschillen behoorlijk per machine. Ze wassen doorgaans even goed als gewone wasmachines. Maar ze zijn een stuk minder energiezuinig. Toch zijn er behoorlijke verschillen tussen machines. Als je kijkt naar alle wasmachinemerken dan zijn de beste vier merken voor wasdroogcombinaties op plaats 1, 2 en 3: Siemens, Bosch, AEG/Samsung, volgens de site wasmachinesale.nl.

Beste wasdroogcombinatie

Deze merken vind je ook weer bij de beoordeling van individuele wasdroogcombinaties, maar in een iets andere volgorde. Op de site worden een aantal machines getest en vergeleken. En merken in het algemeen. Verder wordt er een kortingsbon gegeven van 30 euro voor de aanschaf van een machine. Bij de merkenvergelijking eindigt Siemens bovenaan, dan komt Bosch en dan Samsung en AEG of de derde plaats. Bij de test van individuele machines eindigt AEG niet op de derde maar op de eerste plaats met de wasdroogcombinatie AEGL99696HWD. Deze machine wast goed en droogt vooral een stuk beter dan de andere geteste machines. Dat komt door een goede centrifuge. Daarnaast is de droogtechniek bij deze machine geregeld met een warmtepomp, als eerste wasdroogcombinatie. Hierdoor komt de was er droger uit, terwijl het was- en droogprogramma ook een stuk korter duurt. Dat bespaart dus ook veel energie. Verder kan je in deze machine iets meer kleren kwijt dan in de andere machines, namelijk 9 kg tegenover 8 kg bij de rest.

 

Prijs-kwaliteit of directe customer service

Nummer twee in de test is de Samsung WD80J6400AW.  Deze machine scoort goed op prijs-kwaliteit verhouding. Dus je krijgt relatief veel waar voor je geld. Dat geldt ook vaker voor machines van dit merk. Daarnaast is er een groot gebruiksgemak. Op drie eindigt de Bosch WVG30441NL Fijn aan deze machine is de betrouwbaarheid, energiezuinigheid en het geringe lawaai. En Bosch geeft directe fabrieksgarantie en -service. Dat is extra handig als je de machine online koopt en niet in een winkel.