Het gemak van een afkortzaag

Als ervaren klusser loop je er vaak tegen aan. Hoe..

Het gemak van een afkortzaag

1-powerplus-POW8136 Als ervaren klusser loop je er vaak tegen aan. Hoe kan ik nou even snel die balkjes haak zagen zonder teveel geklungel. Een zaagtafel is geen optie die zijn veel te duur en ook nog eens veel te groot. Gelukkig is er een middenweg gevonden,  namelijk de afkortzaag! Bijna iedere klusser kent de afkortzaag wel, maar voor de mensen die de afkortzaag niet kennen geven we nog even wat uitleg.

Wat is een afkortzaag?

Een afkortzaag bestaat uit een standaard en het zaagblad zit niet in de tafel, zoals bij een zaagtafel. De afkortzaag heeft namelijk een beweegbaar zaagblad boven de tafel hangen. Deze is met een handvat naar het te zagen materiaal te brengen. Het voordeel is dat het materiaal eerst goed in positie kan worden gebracht en daarna op de mm nauwkeurig kan worden afgezaagd.

Wat kun je met een afkortzaag?Cirkelzaag-kopen-logo-e1410345309689

Een afkortzaag is vooral bedoeld voor lange materialen. Te denken aan balken, palen, buizen en lange planken. Ook wordt het veel gebruikt bij het leggen van laminaat vloeren. Het mooie aan een afkortzaag is dat zelfs de onervaren klusser bij een goed gebruik van de machine kaarsrechte zaagsneden kan maken. Wil je schilderij lijstjes maken of in een hoek zagen? Geen probleem! Het kan allemaal met een afkortzaag.

Afkortzaag gadgetsAfkortzaag-300x200

Net als alle andere cirkelzagen handige gadgets hebben, heeft een afkortzaag deze ook. We hebben het dan bijvoorbeeld over een lasergeleiding of stofafzuiging. Met een lasergeleiding wordt de zaaglijn precies weergegeven, waardoor je als klusser de meest rechte zaagsneden kunt maken. De stofafzuiging daarentegen houd je werkplek mooi schoon. Daarnaast zorgt een stofafzuiging er ook voor dat je als klusser weinig tot geen last hebt van rondvliegend zaagsel.