Het verschil tussen een rolsteiger en kamersteiger

Als je tot de conclusie bent gekomen dat je een..

Het verschil tussen een rolsteiger en kamersteiger

Als je tot de conclusie bent gekomen dat je een steiger nodig hebt, dan zijn er twee opties: de rolsteiger en de kamersteiger, maar welke heb je nu voor jou project nodig en wat zijn de verschillen tussen deze steigers. Dat leggen we je graag uit.

Wanneer gebruik je een rolsteiger en wanneer een kamersteiger

De rolsteiger wordt gebruikt voor buiten en de kamersteiger voor binnen. Een kamersteiger mag ook voor buiten gebruikt worden en andersom ook, alleen moet er dan wel aan alle voorschriften van de veiligheidseisen voldaan worden. 

Grootste verschil tussen een rolsteiger en kamersteiger

Gaat u op grote hoogte te werk, dan gebruik wordt uiteraard de rolsteiger gebruikt. Deze zijn voorzien van speciale zwenkwielen met spindel. Dat zorgt ervoor dat de wielen versteld kunnen worden in verschillende hoogtes, waardoor je ook te werk kunt gaan op ongelijke ondergrond. De wielen van een kamersteiger kunnen niet op verschillende hoogtes worden gezet. 

Verschil in opbouw tussen de steigers

Een kamersteiger is natuurlijk, omdat deze een stuk minder groot is gemakkelijker op te bouwen en af te breken. Ook gezien in de tijd zitten er grote verschillen.Ook kan een kamersteiger door één persoon worden opgebouwd. Dat kan niet bij een rolsteiger. 

Euro rolsteiger

De Euro rolsteiger is de Ferrari onder de steigers. Deze steiger wordt geproduceerd met hoge kwaliteit aluminium met een breedte tussen de 0,75 en 1,35 meter en een lengte tussen 1,90 en 3 meter. De hoogte kun je tot op een bepaalde hoogte zelf bepalen. Die ligt tussen de 4 en 12 meter. 

Eurosteiger kopen

Er zijn grote verschillen als het gaat om de prijs wanneer je een Eurosteiger koopt. Het verschil zit in de lengte, breedte en hoogte. De prijzen liggen tussen de €950 en €3.060 euro.