Stiebel Eltron

Stiebel Eltron is een boiler met een medium line, hij..

Logo-Boilermarkt

Stiebel Eltron

Stiebel Eltron is een boiler met een medium line, hij heeft een inhoud van 80 liter. De Medium Line elektrische boilers leveren direct een ruime hoeveelheid warm water van maximaal 85°C. De boilers hebben een vorm van een vierkant en ze kunnen zowel verticaal als horizontaal worden opgehangen. De ECO functie zorgt ervoor dat de temperatuur van de boiler en het moment van warm water wordt bepaald aan de hand van het tap gedrag van de gebruiker. Dit is gunstig wanneer nauwelijks warm water vereist is (bijvoorbeeld ‘s-nachts). Het LCD scherm toont de beschikbare hoeveelheid warm water, het energieverbruik, de gewenste temperatuur, evenals allerlei informatie over de huidige status.

Het aansluiten van de boiler

  • Je kan de boiler aansluiten via de span werking. Op deze manier begint het verwarmen van het water wanneer er water wordt getapt, ongeacht het tijdstip. Bij deze manier heeft de boiler een verwarmingsvermogen van 1600 watt.
  • Bij de tweespan werking vind het verwarmen plaats zodra er water wordt getapt. Een extra element wat je kunt toevoegen is dat het versneld wordt opgewarmd door een extra verwarmingselement van 1000 watt bovenop de standaard 2000 watt.

De boiler moet je om de 2-5 jaar onderhouden. Hij kan in elke sector of huishouden horizontaal geplaatst worden.