Waarom de juiste werkkleding zo essentieel is!

Er wordt veel gepraat over de werksfeer binnen een bedrijf..

Waarom de juiste werkkleding zo essentieel is!

Er wordt veel gepraat over de werksfeer binnen een bedrijf en de taken die je doet binnen jouw baan. Werkkleding is meestal geen onderwerp waar veel aandacht aan wordt besteed. Toch is dit heel belangrijk! Deze blog laat jou zien waarom.

Merk reputatie

De kleding die jij aantrekt naar werk kan veel invloed hebben op de reputatie van het bedrijf waar je werkt. Heb jij bijvoorbeeld een meeting met een belangrijke stakeholder, dan is het essentieel dat je representatieve kleding aan hebt. Werk je bijvoorbeeld voor een groot, corporate bedrijf, dan is het meestal een goed idee om nette kleding aan te doen zodat jij een goede indruk kan maken en daarmee een goed beeld achterlaat van het merk.

Veiligheid

Een hele belangrijke reden voor het kiezen van de juiste werkkleding is jouw eigen veiligheid. Wanneer jouw werk intensieve en zware taken bevat, is het belangrijk dat jouw kleding hierop is ingesteld. Zo kan het zijn dat je stevige schoenen aan moet die jouw voeten beschermen wanneer er iets naar beneden kan vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werklaarzen met een stalen neus of klompen waar je makkelijk in kunt stappen maar die jouw voeten wel beschermen. Voor kwalitatieve klompen kun je kijken bij merken zoals Strovels. Daarnaast is het voor sommige beroepen ook belangrijk om opvallende kleding te dragen met reflectiestrepen. Santino heeft hiervoor een goed assortiment!

De bovengenoemde onderwerpen laten zien waarom werkkleding zo belangrijk is. Het is dus goed om te kijken naar jouw werksituatie en jouw kleding daarop aan te passen. Dit kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van jouw werk!